Header_Ode_aan_koeien.png

Ode aan onze koeien

Bertha, Grietje, Mina. Koeiennamen die jij vast wel kent. Ze staan dan ook niet voor niks al 25 jaar in de ‘kalvernamen top tien’. En zoals je weet, zijn de zwart-wit-gevlekte dames heel belangrijk voor het maken van ons roomijs. Daarom vandaag een ode aan de koeiennaam. Lees de gekste, origineelste en meest bekende namen voor kalfjes in deze blog!


Eeuwige top tien

Laten we beginnen met de meest standaard kalvernamen. Anna staat op nummer 1 met maar liefst 166.970 koeien die deze naam hebben gekregen. Annie en Dora volgen. De totale top tien met namen die het meest gegeven zijn de afgelopen 25 jaar vind je hieronder.

Ode_aan_koeien_-_Eeuwige_top_tien.png


De schattigste namen

‘Wat een Juweeltje!’ zal de boer denken wanneer hij besluit zijn kalf deze naam te geven. Er lopen maar liefst 675 koeien met deze naam rond in Nederland. Andere troetelnamen voor koeien? Wij zetten de 6 schattigste voor je op een rij.

Ode_aan_koeien_-_Troetel_top.png


Grappige namen

Stier, Niesje of Melkbron. Je moet toch wat als je elke keer weer een nieuwe naam moet bedenken voor jouw kalfjes. Welke van deze grappige koeiennamen zou jij kiezen?

Ode_aan_koeien_-_Grappig.png


De trendy namen

En dan zijn er nog de namen die hun opmars maken. Bijvoorbeeld Kekke of Golden. De 8 meest trendy namen voor kalfjes vind je hieronder.

Ode_aan_koeien_-_Trendy.png


Stel, jij hebt een kalfje, hoe zou jij haar noemen? Laat het weten in de reacties.


Bron: CRV

NIEUWSTE ARTIKELEN

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | Deel 2

Over ons  |  09 / 02 / 2017

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | deel 1

Over ons  |  31 / 01 / 2017

Wat zegt jouw favoriete ijssmaak over jou?

IJsgeluk  |  02 / 01 / 2017

Wat jij nog niet wist over roomijs!

IJsweetjes  |  29 / 12 / 2016

Maak van het kerstdiner een feestje!

Inspiratie  |  19 / 12 / 2016