Header_ijsrecords_goud_ijs.png

12.700 bolletjes roomijs

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een record voor te vinden. Zo ook op het gebied van roomijs. Wij werden nieuwsgierig en zochten de 6 meest bijzondere voor je uit. Lees je mee?

1: 12.700 bolletjes roomijs

Er waren heel wat bolletjes ijs nodig voor het langste dessert ooit. Het restaurant House of Flavors in Amerika maakte een sundae van bijna een kilometer lang. Daarmee zetten ze het wereldrecord langste ijs-dessert op hun naam. Naast 12.700 bolletjes ijs bestond het nagerecht uit 363 kilo chocoladesaus, 600 bussen slagroom en 2.000 kersen. Om aan de eisen van Guinness book of records te voldoen moesten meer dan 6.000 mensen elk 2 bolletjes ijs opeten. Daar hadden wij ook best aan mee willen doen ;-).

IJsrecords_sundae.png


2: 121 bolletjes en 1 hoorntje

Hoeveel bolletjes roomijs zou jij kwijt kunnen op 1 hoorntje? De Italiaanse Dimitri Panciera wist er maar liefst 121 op 1 hoorntje te balanceren! Dat zijn er een hele hoop.

IJsrecords_ijs_op_hoorn.png


3: 1.400 kilo roomijs

Een gemiddeld bolletje ijs weegt 40 gram. Dat is niks vergeleken bij de grootste bol ijs ooit. Die woog namelijk een kleine 1.400 kilo! Het Amerikaanse bedrijf Kemps LLC is gespecialiseerd in melkproducten en wilde voor hun 100-jarige bestaan een wereldrecord op hun naam zetten. En dat is ze gelukt!

IJsrecords_grootste_bol.png


4: 67 jaar ijs scheppen

Elke dag ijsverkopen, wat ons betreft een droombaan. De Amerikaanse Allan Ganz denkt daar net zo over. Hij stond als 10-jarige jongen voor het eerst bij zijn vader achter de ijskraam en was er vanaf dat moment niet achter weg te slaan. Uiteindelijk heeft hij 67 jaar als ijscoman gewerkt. Elke dag met net zo veel plezier als de vorige. Leuk toch?

IJsrecords_ijscoman.png


5: 851 m2 ijs

Als echte ijsliefhebber zou je hier een keer naar toe moeten. De grootste ijswinkel ter wereld met een oppervlakte van maar liefst 851 m2. Dat zijn in totaal 237 tweepersoonsbedden bij elkaar! The Ice Cream Farm is te vinden in Tattenhall, Engeland en draagt de titel van grootste ijswinkel sinds november 2015. Een leuk weetje is dat het niet alleen de grootste ijswinkel is, maar dat er zelfs een attractiepark achter verschuilt.

IJsrecords_ijswinkel.png


6: IJscoupe van duizenden euro’s

IJs is wat ons betreft zeker goud waard. Het verbaast ons dan ook niks dat het duurste dessert ter wereld gemaakt wordt van ijs. Het restaurant Serendipity in New York zette het op de kaart met een prijs van € 23.000. De ingrediënten? Roomijs, 28 soorten cacao en heel veel 23-karaats eetbaar goud. Het dessert wordt gegeten met een gouden lepel die versierd is met witte chocolade en gekleurde diamanten. De lepel mag je mee naar huis nemen. Wij houden het toch liever bij ons vertrouwde Dickninghe roomijs, dan kun je voor hetzelfde geld genieten van maar liefst 5.750 bakken.

IJsrecords_gouden_ijs.png


En, als we het over records hebben… Hoeveel bolletjes ijs kun jij achter elkaar op? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

NIEUWSTE ARTIKELEN

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | Deel 2

Over ons  |  09 / 02 / 2017

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | deel 1

Over ons  |  31 / 01 / 2017

Wat zegt jouw favoriete ijssmaak over jou?

IJsgeluk  |  02 / 01 / 2017

Wat jij nog niet wist over roomijs!

IJsweetjes  |  29 / 12 / 2016

Maak van het kerstdiner een feestje!

Inspiratie  |  19 / 12 / 2016