Header_Kerst2.png

Maak van het kerstdiner een feestje!

Het maken van een kerstdiner kan soms best stressvol zijn. En, zoals alles valt of staat het met een goede voorbereiding. Heb jij nog inspiratie nodig voor het nagerecht? Dan helpen wij je daar graag mee.


Koffie met ijs // Beginnend bij 1 van onze favorieten. Simpel om te maken, maar o zo lekker. Het enige dat je nodig hebt is roomijs en espresso.

1. Neem een bolletje cappuccino- of vanille-roomijs en doe het in een glas. 2. Schenk hier vervolgens een kopje espresso bij in. Dat is het! Simpel, hè? Je zult zien hoe blij jouw gasten hiervan worden!

Kerst_-_1_-_koffie.png


Bakje van sinaasappel // Op zoek naar een leuke manier om roomijs te serveren? Dan is dit wat voor jou. Wederom heel simpel om te maken, maar je geeft jouw kersttafel er gelijk een frisse twist mee.

1. Snijd een sinaasappel doormidden en haal het vruchtvlees eruit. 2. Haal een plakje van de onderkant af zodat het blijft staan op een houten plank, een schotel of bordje. 3. Plaats er vervolgens een bol roomijs in, rum-rozijnen of naturel bijvoorbeeld.

Kerst_-_2_-_Sinaasappel.png


Roomijs cupcake //
Wij zijn fan van deze combinatie. En zeg nou zelf, het ziet er toch fantastisch uit? En het leukste is, je kunt oneindig variëren. Denk chocolade-roomijs met browniebeslag of een naturelbeslag met aardbeien-roomijs.

1. Maak wat cupcakebeslag en bak een dunne laag cake in een siliconen of papieren bakvorm. Zijn ze gebakken? 2. Plaats ze dan in de diepvries en haal gelijk jouw favoriete smaak roomijs eruit. 3. Zorg ervoor dat de cupcakes ijskoud zijn en vul de rest van het vormpje met het inmiddels wat zachter geworden ijs. 4. Plaats ze vervolgens voor minstens 2 uur in de vriezer. 5. Bij het serveren kun je er nog wat slagroom op doen en het bestrooien met chocolade. Je kunt oneindig variëren!

Kerst_-_4_-_Cupcakes.png


IJslolly’s //
Deze is speciaal voor de kleintjes aan tafel. Wij weten zeker dat ze hier fan van zullen zijn. En het leuke is dat je meerdere smaken kunt combineren! Kersen, naturel en aardbei lijkt ons een hele goede combinatie. Welke smaken zie jij wel zitten?

1. Haal het roomijs uit de diepvries en laat het net zacht genoeg worden zodat je het kunt vormen. Let je wel op dat jouw ijs niet smelt? Roomijs opnieuw invriezen gaat ten koste van de kwaliteit. Dat wil je natuurlijk niet. 2. Pak een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. 3. Strijk de verschillende smaken laag voor laag in de cakevorm en steek er een aantal ijsstokjes in. 4. Na 2 uur in de vriezer kun je de vorm verwijderen, het ijs in lolly’s snijden en serveren maar!

Kerst_-_5_-_IJslollies.png


Serveer uit een ananas // Eigenlijk is roomijs al zo lekker van zichzelf dat je er niet zo veel aan hoeft te doen. Door het leuk te serveren geef je het toch wat extra’s mee. In een uitgeholde meloen of ananas bijvoorbeeld.

1. Verwijder het vruchtvlees met een ananassnijder en snijd de ananas doormidden. 2. Kies de meest geliefde ijssmaak van jouw tafelgasten, schep hier bolletjes van en plaats ze in de ananas. Zeker weten dat dit genieten wordt!

Kerst_-_6_-_Ananas.png


Wil jij weten hoe je het perfecte bolletje roomijs schept? Lees dan onze vorige blog hier.

NIEUWSTE ARTIKELEN

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | Deel 2

Over ons  |  09 / 02 / 2017

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | deel 1

Over ons  |  31 / 01 / 2017

Wat zegt jouw favoriete ijssmaak over jou?

IJsgeluk  |  02 / 01 / 2017

Wat jij nog niet wist over roomijs!

IJsweetjes  |  29 / 12 / 2016

7 tips voor het scheppen van roomijs

Over ons  |  07 / 12 / 2016