Header_tips_voor_scheppen.png

7 tips voor het scheppen van roomijs

Een overheerlijke bak vol met het fijnste roomijs ligt op jou te wachten in je diepvries. Maar hoe kun je deze het best bewaren en hoe zorg je voor een volmaakt bolletje? Wij geven je 7 tips om thuis te genieten van perfect geserveerd ijs.


1: Bak in zak

Jouw roomijs is het lekkerst wanneer het een kwartier uit de diepvries is. Bewaar het vanuit de diepvries tot het gebruik in de koelkast. Dan wordt het lekker smeuïg en kun je het gemakkelijk scheppen. Een andere tip is om jouw bak roomijs te bewaren in een diepvrieszak. Dan hoef je niet zo lang te wachten op je ijs, maar is het gelijk klaar om er op los te gaan.


2: Blij dat ik glij

Probeer jij ook altijd om de perfecte bolletjes ijs te maken? Zorg dan dat je ijsschep warm is. Zo blijft het roomijs niet aan je schep plakken en glij je makkelijk door het roomijs heen. Dompel jouw ijsschep onder in warm water en maak hem droog. Het ijs smelt zo langs jouw schep heen.


Tips_ijsscheppen_-_binnen_buiten.png


3: Geen ijsschep?

Heb je geen ijsschep? Wees niet getreurd. Met een gewone lepel kun je ook hele mooie bollen maken. Doop je lepel in warm water, maak hem droog en laat je lepel naar binnen leunen zodat je het ijs mooi kan schrapen.


4: Van buiten naar binnen

Het roomijs in je bak smelt het eerst aan de buitenste randen. Zorg er daarom voor dat je jouw ijs dan ook van buiten naar binnen uit de bak schept. Zo heb je altijd ijs dat niet te veel gesmolten is. Want, aan gesmolten ijs valt niet veel te redden!


Tips_ijsscheppen_-_ijsschep.png


5: Op zijn kop

Zelfs wanneer je de ‘scheptechniek’ volledig onder controle hebt, kan het zijn dat het ijs je tegenwerkt. We zeiden het net al, gesmolten ijs is funest. Wanneer je het opnieuw invriest ontstaan er ijskristallen en daarmee gaat de kwaliteit van jouw ijs achteruit. De beste optie? De hele bak in 1 keer opeten ;-).

Natuurlijk hebben we ook een oplossing als je liever wat bewaart voor een volgende keer. Zet je bak ijs op de kop in de diepvries. Zo kan het gesmolten ijs naar beneden druipen en voorkom je dat het opnieuw invriest.


6: Onder de 23

Nee, we hebben het hier niet over een leeftijdsgrens. Jong en oud kunnen genieten van ons roomijs. We hebben het over hoe koud jouw diepvries is. Bewaar je ijs op een temperatuur van -23 graden of kouder. Zo houd je de kwaliteit van het roomijs zo lang mogelijk goed. En dat betekent dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Fijn toch?


Tips_IJsscheppen_-_serveer.png


7: Neem plaats achteraan

Soms is een bescheiden plekje achteraf de beste die er is. Ook in het geval van ijs in je vriezer. We snappen echt wel dat je jouw roomijs het liefst binnen handbereik hebt. Een plekje in de deur van de vriezer is daarom heel verleidelijk. Toch kun je het beter een plekje achterin je diepvries geven. De temperatuur aan de voorkant schommelt te veel door het open en dichtdoen van de deur. Zeg nou zelf, je gunt jouw roomijs toch het beste plekje?


Heb je zelf nog tips? Laat het weten in de reactie!

NIEUWSTE ARTIKELEN

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | Deel 2

Over ons  |  09 / 02 / 2017

IJsmeester Jaap en de ijsfabriek | deel 1

Over ons  |  31 / 01 / 2017

Wat zegt jouw favoriete ijssmaak over jou?

IJsgeluk  |  02 / 01 / 2017

Wat jij nog niet wist over roomijs!

IJsweetjes  |  29 / 12 / 2016

Maak van het kerstdiner een feestje!

Inspiratie  |  19 / 12 / 2016