Chocoladetaartjes

Feest voor de chocoladeliefhebber. Fantastisch dessert met Dickninghe Chocolade Roomijs, om jouw kookkunsten en ons ambachtelijk ijs te combineren.

BENODIGDHEDEN (4 PERS.)

  • Dickninghe Chocolade Roomijs, 5 minuten zacht laten worden
  • 4 plakjes chocoladecake
  • 1 sinaasappel, in partjes, zonder vlies
  • 1 rode grapefruit, in partjes, zonder vlies
  • mespunt gemalen kardemom
  • chocolade-rolletjes
  • 1 theelepel geschaafde chocolade
  • extra nodig: 4 hoge bakringen/steekvormen, bijvoorbeeld driehoekig

Bereiding

  • Steek met elke bakring een vorm uit de cake en laat deze in de ring
  • Vul de ring tot de bovenkant met een laag ijs
  • Zet terug in de vriezer
  • Meng het fruit met de kardemom en laat het intrekken
  • Haal voor het opdienen de steekvormen uit de vriezer en verwijder de inhoud door vanaf de bodem omhoog te drukken
  • Zet de taartjes elk op een bord
  • Verdeel de citrussalade erover
  • Garneer met de chocolade
Probeer ook eens..
Bekijk recept

Minipannenkoekjes

Vanille

Bekijk recept

Krokante filobakjes

Aardbeien

Bekijk recept

Ijscapuccino

Cappuccino

Bekijk recept

Peren met kersenijs

Kersen

Bekijk recept

Luikse wafels met ijs

Advocaat

Bekijk recept

Appeltaartjes met ijs

Rum - Rozijnen

Bekijk recept

Roergebakken ananas

Chocolade

Bekijk recept

fruitspiesjes

Vanille

Bekijk recept

Chocoladetaartjes

Chocolade

Bekijk recept

Kruidige karamel

Karamel

Bekijk recept

Aardbeientorentje

Aardbeien

Bekijk recept

Cake-advocaat ijstaartjes

Advocaat

Bekijk recept

Rood fruitdessert

Naturel

Bekijk recept

Kersendessert

Kersen

Ontdek onze smaken

Laat je verwennen door ons ambachtelijke roomijs in negen heerlijke smaken.

Bekijk smaken

Kom Dickninghe proeven

Wil jij ook proeven wat Dickninghe ijs zo speciaal maakt? Kom dan langs bij een van onze proeverijen.

Bekijk agenda

Vind een verkooppunt

Benieuwd waar je Dickninghe ijs kan kopen? Kijk dan hier voor de verkooppunten.

ZOEK WINKEL