Kersendessert

Klassieke coupe met kers in glansrol. Dickninghe Kersen Roomijs gecombineerd met zelfgemaakte kersen en kersensaus, een welverdiende ijstraktatie.

BENODIGDHEDEN (4 PERS.)

  • Dickninghe Kersen Roomijs
  • 400 gram kersen, schoongemaakt en ontpit
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 dl geklopte slagroom
  • 8 chocolade-rolletjes

Bereiding

  • Doe de kersen, de suiker, het vanillestokje en de citroenschil in een pan en voeg 2 dl water toe
  • Breng alles aan de kook en laat het op zacht vuur onder af en toe roeren 10 minuten koken
  • Verwijder het vanillestokje, laat de kersen in de siroop afkoelen en zet ze daarna in de koelkast om door en door koud te worden
  • Verdeel 3/4 deel van de kersen met wat saus over de coupes
  • Schep in elke coupe 2 grote ijsbollen
  • Spuit wat toefjes slagroom op het ijs
  • Verdeel de rest van de kersen over het ijs en de slagroom
  • Garneer met de chocoladerolletjes
Probeer ook eens..
Bekijk recept

Minipannenkoekjes

Vanille

Bekijk recept

Krokante filobakjes

Aardbeien

Bekijk recept

Ijscapuccino

Cappuccino

Bekijk recept

Peren met kersenijs

Kersen

Bekijk recept

Luikse wafels met ijs

Advocaat

Bekijk recept

Appeltaartjes met ijs

Rum - Rozijnen

Bekijk recept

Roergebakken ananas

Chocolade

Bekijk recept

fruitspiesjes

Vanille

Bekijk recept

Chocoladetaartjes

Chocolade

Bekijk recept

Kruidige karamel

Karamel

Bekijk recept

Aardbeientorentje

Aardbeien

Bekijk recept

Cake-advocaat ijstaartjes

Advocaat

Bekijk recept

Rood fruitdessert

Naturel

Bekijk recept

Kersendessert

Kersen

Ontdek onze smaken

Laat je verwennen door ons ambachtelijke roomijs in negen heerlijke smaken.

Bekijk smaken

Kom Dickninghe proeven

Wil jij ook proeven wat Dickninghe ijs zo speciaal maakt? Kom dan langs bij een van onze proeverijen.

Bekijk agenda

Vind een verkooppunt

Benieuwd waar je Dickninghe ijs kan kopen? Kijk dan hier voor de verkooppunten.

ZOEK WINKEL