Krokante filobakjes

Fris fruitdessert met krokante bite van filodeeg. Voor thuiskoks die het liefst ijs zelf willen bereiden is dit recept met Dickninghe Aardbeien Roomijs een uitdaging.

BENODIGDHEDEN (4 PERS.)

  • Dickninghe Aardbeien Roomijs
  • 8 plakjes filodeeg, ontdooid en in cirkels van ca. 15 cm geknipt
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 2 verse vijgen, in partjes
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 1 eetlepel geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Zet 4 ovenvaste ronde kommetjes (doorsnede ca. 10 cm) omgekeerd op een bakplaat en bestrijk de buitenkant met een kwastje met de olie
  • Leg op ieder bakje een cirkel filodeeg en vouw het om de kom
  • Bestrijk het deeg met olie en leg op ieder bakje een tweede laag deeg en vouw het om de kom. Bestrijk de buitenkant met olie
  • Bak de bakjes in ca. 6 minuten bruin en krokant, laat ze afkoelen
  • Zet de bakjes op een bord en vul ze elk met 2 bolletjes ijs
  • Verdeel de vijg, de granaatappel en de hazelnoot erover
Probeer ook eens..
Bekijk recept

Minipannenkoekjes

Vanille

Bekijk recept

Krokante filobakjes

Aardbeien

Bekijk recept

Ijscapuccino

Cappuccino

Bekijk recept

Peren met kersenijs

Kersen

Bekijk recept

Luikse wafels met ijs

Advocaat

Bekijk recept

Appeltaartjes met ijs

Rum - Rozijnen

Bekijk recept

Roergebakken ananas

Chocolade

Bekijk recept

fruitspiesjes

Vanille

Bekijk recept

Chocoladetaartjes

Chocolade

Bekijk recept

Kruidige karamel

Karamel

Bekijk recept

Aardbeientorentje

Aardbeien

Bekijk recept

Cake-advocaat ijstaartjes

Advocaat

Bekijk recept

Rood fruitdessert

Naturel

Bekijk recept

Kersendessert

Kersen

Ontdek onze smaken

Laat je verwennen door ons ambachtelijke roomijs in negen heerlijke smaken.

Bekijk smaken

Kom Dickninghe proeven

Wil jij ook proeven wat Dickninghe ijs zo speciaal maakt? Kom dan langs bij een van onze proeverijen.

Bekijk agenda

Vind een verkooppunt

Benieuwd waar je Dickninghe ijs kan kopen? Kijk dan hier voor de verkooppunten.

ZOEK WINKEL